donderdag 9 juni 2011

three cups of tea

Tjibbe:

deze biografie geschreven door Greg Mortenson is een van de gaafste die ik ooit gelezen heb. dit verhaal gaat over Greg die de k2 ging beklimmen. na deze mislukte poging kwam hij bij een pakistaans dorpje terecht. nadat hij door die mensen helemaal geheeld was vroeg hij of hij hun school mocht zien. hij schrok er heel erg van dat ze in een tent moesten leren en dat ze met stokjes in de modder moesten schrijven. hij vond dat daar iets aan moest gebeuren dus had hij hun beloofd om een goeie school te maken. zo moet hij over een heleboel hindernissen waar hij soms niet de oplossing voor kan vinden. hoe moet je dat oplossen?

het eerste kopje thee ben je een vreemde,
de tweede ben je een vriend,
en na het derde kopje thee familie.

peter:

Greg Mortenson, zelf fanatiek klimmer, heeft iemand aangeboden om met een expeditie mee te gaan als medische hulp. Als hij tijdens de beklimming zelf verdwaald raakt en aankomt bij het dorpje Korphe in Pakistan, verandert zijn hele leven. Hij is 40 jaar op dat moment. Hij is uitgeput en in het dorp wordt hij opgevangen door de familie van het dorpshoofd. Hij doet een belofte net voordat hij weer naar huis gaat....

Na het lezen van dit boek van Greg, over zijn leven en werk, was ik heel erg gemotiveerd om ook wat te doen. Jammer genoeg altijd veel te veel andere dingen te doen. In de Verenigde Staten is dit boek een hit en Greg een held. In Europa kennen weinig mensen Greg zover ik weet. Het boek is nog niet vertaald in het nederlands maar heel makkelijk in het Engels te lezen.



three cups of tea- Greg Mortenson

Geen opmerkingen:

Een reactie posten