zaterdag 18 juni 2011

The Potato Factory

peter:

In dit eerste boek van de drieluik, The Potato Factory, is Isaac Salomon the King of Thiefs. Charles Dickens beschrijft in zijn boek Oliver Twist, dezelfde king of the thiefs, Isaac solomon. Dickens komt zelfs voor in het boek van Courtenay. Het verhaal gaat over de twee rivaliserende families Solomon. Het begint in Engeland waar een fortuin illegaal wordt vergaard door Isaac Solomon. Zijn vrouw vindt dat ze aanspraak kan maken op de gehele buit en dat leidt tot een breuk in de familie.

Het is een dik boek, 800 paginas, maar leest als een trein. Door het open einde van het boek ben je zeer geinteresseerd hoe het verder gaat. We reisden door australie toen ik het boek las. De introductie van het boek vertelt dat je het ontstaan van Australië mee krijgt. Dit komt echter niet naar voren in dit eerste deel. Het speelt zich voornamelijk in Engeland af.


De schrijver Bruce Courtenay is met het boek, The Power of One, internationaal doorgebroken en woont in Australië. The Power of One is een boek over een jongen die opgroeid in Zuid Afrika en vind ik een zeer goed boek. Heb daarna ook Tandia gelezen maar deze is een stuk minder. The Potato Factory is vergelijkbaar met The Power of One. Als je van dikke en spannende boeken houdt, moet je deze beslist lezen.

The Potato Factory- Bryce Courtenay

Geen opmerkingen:

Een reactie posten