woensdag 6 juli 2011

Water voor de olifanten

peter:

Een verhaal over een reizend circus in de jaren dertig tijdens de grote depressie in de verenigde staten. De circus directeur leidt met strakke hand en voert de trein door alle staten. Wie niet meer voldoet wordt zonder pardon uit de trein gegooid. De hoofd act wordt verzorgd door een olifant. De olifantentemmer, een charismatische man met een donkere kant, voert samen met zijn knappe vrouw een perfecte show op. Dan komt er een nieuwe dierenverzorger aan boord. Hij raakt bevriend met het stel en dan begint het verhaal.

Prachtige karakters en een mooie omschrijving over hoe het eraan toegaat in de wereld van het rondreizende circus. Er is in Florida een museum over dit circus. Helaas hebben we die nog niet bezocht maar deze blijft op het lijstje staan.

Een cadeau van Irene met als commentaar dat het haar favoriete boek is. Dat geeft meteen een extra lading maar het wordt volledig waar gemaakt. Zeker lezen! Het wordt of is inmiddels al verfilmd maar ik weet zeker dat het boek een veel beter gevoel geeft over de hoofdpersonen en de reizende circus artiesten.

Water voor de olifanten - Sara Gruen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten