woensdag 6 juli 2011

Sarum, the novel of England

Peter:

Historische romans geven je een gevoel over
de
mensen die nu in een land wonen. Het ontstaan van een natie en groei heeft zeker een grote invloed op hun karakter. Geschiedenis herhaalt zich en je kunt er veel van leren. Daarom hou ik van historische romans. Alle boeken van James A. Michener al gelezen en ben op zoek naar nieuwe schrijvers. Ik heb nog niet eerder een boek van Edward Rtherfield gelezen en ben daarom benieuwd.

Het start met het ontstaan van het continent Engeland. Een familie besluit van het noorden van Engeland naar het zuiden te trekken en is eigenlijk van plan helemaal naar het huidige Spanje te gaan. Tijdens de reis smelt het ijs en loopt de passage onder. De familie vestigt zich in het zuiden van Engeland en komt in contact met een andere familie. Deze twee families blijf je door het hele boek volgen. Elk hoofdstuk is een periode die een bepalende invloed hebben gehad op het ontstaan van Engeland. Elk hoofdstuk is een los verhaal. Het is een dik boek van 1000 pagina's. Sommige hoofdstukken zijn traag andere lezen als een sneltrein. Over het geheel een onderhoudend boek. Ik heb een ander boek van Edward Rutherfield gekocht maar ik sla hem toch steeds over als ik nieuw boek wil lezen. Toch iets te traag geschreven.

Tjibbe heeft het boek ook gelezen en dit is zijn reactie:

Dit boek is geschreven met zoveel passie over de geschiedenis van Engeland. Je loopt van het ene persoon naar het andere. Zoals, je begint bij een holbewoner die naar het nieuwe land zoekt. En daar nog meer stammen vind. En dan ben je opeens een romeinse legioensoldaat. In dit boek lees je hoe de Stone henge is gemaakt en nog veel meer .


Sarum, the novel of England - Edward Rutherfield

Geen opmerkingen:

Een reactie posten